Crochet Along 2015

vrijdag 3 december 2021

Haken voor ZorgSaam Ziekenhuis

Wat lang geleden sinds de laatste post *schaam*

Maar dat betekent niet dat ik/we stilzitten natuurlijk.

Helaas kan ik niet altijd delen waar we mee bezig zijn, zeker niet als het een nieuwe cal of patroon betreft. Maar dat zit allemaal in de planning en loopt al.

Sinds september zijn Naomi en ik bezig met een nieuw project wat we hebben opgezet. We haken en zamelen granny's en dekens in voor de palliatieve patienten van ziekenhuis ZorgSaam hier in Terneuzen.

We zijn daarvoor op radio en tv geweest en zijn op diverse social media verschenen. Het is een groot succes. We lezen vaak dat mensen graag meehaken aan ons project omdat het (eindelijk) eens iets is voor onze regio.

De granny's en vooral kant-en-klare dekens stromen binnen, zoveel zelfs dat we inmiddels niet alleen de  palliatieve patiĆ«nten van het ziekenhuis troost kunnen bieden met een deken, maar ook het hospice in Terneuzen en de palliatieve patienten van De Anemoon in Oostburg.


Inmiddels hebben we zo'n 70 dekens uitgedeeld en 40 omslagdoeken. Deze zijn door de diverse instellingen erg blij ontvangen.

Zelf haken wij granny's aan elkaar tot dekens en zijn we ieder ook wel bezig met het haken van complete dekens. 

De dochter van Naomi heeft een crowdfunding aangemaakt. De garens waarmee wij de dekens aan elkaar haken en er een rand rondhaken worden daarvan bekostigd als ook folie waarmee we de dekens per stuk inpakken. Bij de dekens gaat ook een papier met een mooie troostgevende tekst.
De tijd die we er in stoppen is een tijd die graag besteed is aan die doel maar inmiddels gaat het wel in de papieren lopen. Daarom vragen we hulp. Mensen die niet kunnen haken maar toch een steentje willen bijdragen kunnen dat op deze manier doen.


Crowdfundingpagina

Er is inmiddels een website gemaakt: Haken voor Zorgsaam Ziekenhuis

en een Facebookpagina Haken voor Zorgsaam Ziekenhuis

waarop de "regels" staan vermeldt waaraan de granny's moeten voldoen. Deze regels vergemakkelijken het aan elkaar haken.

Wil je helpen? Graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
Thanks for visiting my blog and I love it when you leave a message!