Crochet Along 2015

vrijdag 7 februari 2014

Crochet Along week 6Zit iedereen er weer klaar voor??
Na de makkelijke toeren van afgelopen week nu weer een patroonsteek: de stersteek!

Heel leuk om te haken maar het schiet, zeker in t begin, niet echt op, vind ik!

Maar goed.... dan zijn jullie weer lekker even bezig hè...

O ja..... mijn stersteek in de voorbeelddeken ziet er zo uit......


Ziet er leuk uit toch?

Veel succes en plezier!

HIER vind je de beschrijving van week 6!

Update: Helaas is er in de beschrijving toch een foutje geslopen..... Bij het begin van de toer staat de beschrijving wel goed maar de foto is wat onduidelijk.


Deze foto's geven het goed weer.... je steekt in in de 2e keerlossen, haalt een lus op, daarna in de 3e keerlossen ook een lus ophalen.....


dan haal je een lus op in de steek van de keerlossen (1), daarna bij de volgende steek (2) en de volgende steek (3), dan draad om naald en in één keer door alle lussen halen... verder volgens beschrijving.

Op het eind van de toer hou je géén steek over. De laatste steek van de laatste ster gaat in de keerlosse van de vorige toer. Ster afhaken en dan nog een half stokje in dezelfde steek (keerlosse). Daarna de volgende toer volgens patroon haken. Je hebt dan op het einde weer hetzelfde aantal steken als waar je mee begon.

De meesten zullen wel gewoon uit zijn gekomen, een enkeling zal met deze wijziging ook goed uitkomen.
Sorry voor de verwarring!

Mocht je alle weken uitprinten om te bewaren dan kun in de rechterzijbalk week 6 downloaden. Dit is het gerectificeerde bestand!

Succes!!

4 opmerkingen:

 1. Een regenachtige middag ... ik vermaakte me prima, want de volgende toeren stonden alweer online. Dank je wel, Jolanda en Tertia!

  http://by-ik.blogspot.nl/2014/02/een-regenachtige-middag-cal-week-6.html

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had 'm al af voor deze rectificatie dus de eerste versie was ook al heel goed omschreven. Dank jullie wel nogmaals voor dit fantastische project.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat als je de eerste versie hebt gehaakt en dus aan het einde 1 steek hebt overgehouden, geeft dit volgende week problemen? of kan ik het gewoon laten zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi! Even een gekke vraag. Ik lees in je beschrijving: 'Haal een lus op van de 3e
  steek van de vorige toer, ook van de steken 4 en 5 van de vorige toer'. Terwijl daarvoor staat: 'Steek je haaknaald in de middelste van de drie keerlossen, trek een lus door die steek. Steek je haaknaald in de laatste losse, trek weer een lus (3 lussen op de haaknaald), steek je haaknaald in de laatste steek van de vorige toer en trek weer een lus op. Steek je haaknaald in de 2e steek van de vorige toer en trek nog een lus op, daarna door de 3e steek (je hebt nu 6 lussen op je haaknaald)'. Dan haak je toch twee keer in de 3e steek? Of heb ik het verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
Thanks for visiting my blog and I love it when you leave a message!