Crochet Along 2015

zaterdag 8 november 2014

Sneak Preview Crochet Along 2015Vanaf januari willen wij starten met een nieuw Crochet Along-project.
Ook dit jaar maken we weer een deken, die door ons zorgvuldig is samengesteld uit verschillende steken. De inspiratie komt van internet, pinterest en uit allerlei haakboeken en dat hebben wij vertaald naar een deken.
Elke week, op de vrijdag, komt er een beschrijving van enkele toeren.
We hebben geprobeerd een zo duidelijk mogelijke beschrijving weer te geven, met ondersteunende stap-voor-stap foto’s bij de wat moeilijke steken, eventueel aangevuld met links naar You-tubes filmpjes en/of haakschema’s.
Daarbij hopen we op onze facebookgroep “Dutch Crochet, a Granny a Day 2013” de nodige tips, adviezen en hulp te kunnen bieden. Volgens ons is dat ook de kracht van een Crochet Along, samen haken en samen elkaar helpen daar waar iemand hulp nodig heeft.
Met deze sneak preview willen we jullie alvast een klein voorproefje geven van enkele steken die we gaan haken.


Momenteel zijn wij nog hakende aan dit project.
“Vergis je niet in al het werk wat zo'n project als dit met zich meebrengt……".
Zoeken naar uitdagende steken, uitrekenen of het past in ons ontwerp, haken, uithalen en opnieuw haken, stap voor stap foto’s maken. Het maken van een goede duidelijke beschrijving, zo nodig aanpassen…. Kortom, het is een heel proces, wat wij (vrijwillig) naast onze normale bezigheden doen.
Natuurlijk willen wij een zo mooi mogelijk project neerzetten, dus wij haken rustig verder en raffelen niks af, zodat het eindresultaat een mooie deken zal zijn (althans dat vinden wij). 
Op dit moment kunnen wij daarom nog niet duidelijk aangeven hoeveel garen we nodig hebben. Daarbij blijft het lastig in te schatten omdat niet iedereen op dezelfde manier haakt.
Wij hebben 2 voorbeeld dekens gemaakt:
Tertia heeft een katoenen versie gemaakt.
Ik heb een acryl-versie gemaakt.
2 dekens die (bijna) hetzelfde zijn, maar toch weer heel anders door materiaal en kleurgebruik.

WIJ hebben gebruik gemaakt van Bravo en Durable Coral en voor een speels effect is er in beide dekens Miracle-garen gebruikt, maar natuurlijk wil dit niet zeggen dat jij met dit garen hoeft te haken.
Iedereen mag zelf bepalen welk garen je gebruikt. Het wordt immers jouw deken, jij moet gebruiken wat jij fijn vindt om mee te haken, wat binnen jouw budget past en welke kleuren jij mooi vindt!
Ook dat is de kracht van een Crochet Along! 
In december komen wij met een voorbereidingsfile.
Hierin zal nog meer informatie komen te staan over onze gebruikte bollen garen, welke maat haaknaald wij hebben gebruikt en een indicatie over de hoeveelheid gebruikte bollen garen.
Ook krijgen jullie dan een indruk van de hele deken zoals hij gaat worden.
Tot die tijd mogen jullie het met deze sneak preview doen J 
Uiteraard zijn we zelf heel erg enthousiast over deze nieuwe Crochet Along en we hopen dat jullie weer met ons mee gaan doen.

11 opmerkingen:

 1. Echt top dat jullie ook in 2015 een CAL organiseren en nu met jullie eigen ontwerp. Wat zou het voor de mensen uit het buitenland leuk zijn als er ook een Engelstalige versie komt. De CAL 2014 begon in het Engels en jullie maakten de Nederlandse versie. Misschien een ideetje om iemand de weekpatronen te laten vertalen?

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tussentijds heb ik het ook al eens gedaan maar ik wil jullie graag nog eens bedanken voor de heerlijke haakuren die ik gehad heb met het maken van inmiddels 4 CAL's. Wat een werk hebben jullie er van gemaakt en aan gehad.
  Omdat ikzelf ook heel veel handwerk kan ik de hoeveelheid werk een beetje
  inschatten.
  De 4 CAL's hebben inmiddels hun verzoeksters bereikt en ik hoop volgend jaar weer aan te sluiten voor de nieuwe versie. Voor wie die dan wordt weet ik nu nog niet maar er komt vast en zeker een "liefhebbber ".
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me erg leuk om er weer aan mee te doen. Met deze ben ik later in het jaar gestart. Het is erg mooi geworden.gr. jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb er weer zin in als ik dit zie! Ziet er veelbelovend uit!! Bedankt voor al de moeite die jullie er voor doen!! Gr. Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel succes met de voorbereidingen. Ik ben benieuwd! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat jullie komend jaar ons opnieuw voorzien van een deken-patroon. Heb dit jaar met heel veel plezier meegedaan en als het even kan ga ik ook komend jaar weer mee doen. Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat belooft weer een mooie deken te worden, de verleiding is weer erg groot om mee te doen. Petje af voor al jullie tijd en werk die jullie hierin steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik de preview zo zie, gaan deze steken wat beter uitkomen, zodat de zijkanten ook wat rechter lopen? Veelbelovend hoor, heel leuk dat jullie dit gaan doen, SUCCES en veel plezier! Hartelijke groetjes, Annasoer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. geweldig ik ga deze keer voor het eerst mee doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe ook mee, voor het eerst! Ben erg benieuwd, heb alvast wat voorpret gehad aan de kleurtjes bedenken.Groetjes, Belinda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt me geweldig om iedere week uit te kijken naar weer een nieuwe haakweek, spannend. op deze manier komt het project vanzelf af. Lijkt me heerlijk om mee te doen. Helemaal super dat jullie dit willen doen en bedenken. groetjes Karin.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
Thanks for visiting my blog and I love it when you leave a message!