Crochet Along 2015

zondag 29 december 2013

Berichtje van Tertia.......


Op de facebook-groep verloopt het soms wat stroefjes en dit heeft zijn weerslag op ons en op ons plezier in de Crochet Along.....
Daarom hier het berichtje wat Tertia op haar blog plaatste.... ik kan me er alleen maar bij aansluiten, Het was nooit in ons opgekomen dat dit een ware hype zou worden en dat dit ook negatieve dingen met zich mee zou gaan brengen.


Berichtje vanuit mijn hart

Zoveel mensen, zoveel wensen....

De laatste dagen zijn er verhitte discussies op de facebookgroep gaande wat me eigenlijk best wel een beetje verdrietig blijft maken.

Weten jullie mijn berichtje nog in november???

KLIK om te lezen.....

Daarin vertelde ik over een prachtige dekentje dat ik via pinterest zag.
Een Engels-talig patroon

KLIK om naar dát patroon te gaan.

Gewoon een bestaand patroon dat al enkele maanden op het internet GRATIS is te downloaden.
Omdat ik slecht in Engelse patronen ben, heb ik Jolanda benaderd met de vraag of zij hem wilde vertalen.
Door onze eigen enthousiasme is het idee geboren om  dit patroon, vertaald naar het Nederlands ,ook als een Crochet Along neer te zetten.

Een laagdrempelig en gemakkelijk project voor iedereen!!
Start vanaf 3 januari 2014
(ivm alle voorbereidingen van de Nederlandse versie)

Jolanda en ik lanceerde dit idee op onze blogs en de facebookgroep.
Van alle kanten kwamen er enthousiaste reacties.
Ik wil graag meedoen, kan dat?
Natuurlijk mag dat!!


Massaal werden (en worden) er bollen Stylecraft zo-dan-niet andere bollen wol in huis gehaald.
Aftellen naar 3 januari is begonnen.

Maar na de enthousiaste reacties hoor ik nu  ook heel veel negatieve geluiden van alle kanten.

Sommige enthousiastelingen kunnen niet wachten en zijn "alvast"begonnen.
Helemaal prima, als jij wel gemakkelijk de Engelstalige patronen kan lezen moet je dat gewoon doen.
Maar dan vraag ik mij wel af....waarom doe je dan mee met de Crochet Along?
Die juist bedoelt is voor de mensen die ook moeite hebben met Engelse patronen, die het leuk vinden om gezamenlijk aan een project te haken.
We hebben aldoor gezegd niks moet en alles mag.
Alleen het plaatsen van foto's en nu zelfs stukken van het Engelstalige patroon op de facebookgroep zelf vinden Jolanda en ik niet zo "leuk"

Wij steken heel veel vrije tijd in deze vertaling, met bijbehorende stap voor stap foto's hoe je een steek moet haken. 
Het lijkt of ons werk en ons idee van de Crochet Along hiermee helemaal niet wordt gewaardeerd door sommige mensen (of snappen ze dat niet)
Zelfs op blogs lees ik nu verhalen/reacties die zich negatief over "de beheerders" worden uitgelaten.

Dit geeft mij persoonlijk een hele trap in mijn maag dat ik er misselijk van wordt.

Ik wil iedereen mee laten genieten van een geweldige deken.
En of je dat nou via de Engelse versie doet of per 3 januari via onze Nederlandse Crochet Along.

Al deze commotie over een Crochet Along dat nog niet eens begonnen is.
Zijn de verwachtingen dan zo hoog??
Jolanda en ik hebben het patroon met veel plezier vertaald. Met veel plezier aan de deken gehaakt en foto's ervan gemaakt voor de stap-voor-stap-foto's

En dan krijgen we als dank (???)
Een hele bak lading negativiteit over ons heen.

:-(

De impact is voor mij groot, mijn hart huilt
Omdat een goed bedoelt enthousiast ideetje hiermee helemaal naar beneden wordt gehaald!

Berichtje vanuit mijn hart
Tertia

28 opmerkingen:

 1. Ik las het bericht van Tertia op haar blog. Laat de moed niet zakken meiden, ik doe mee om met elkaar te haken en nieuwe steken te leren. En vind het alleen maar tof dat jullie er zoveel werk insteken, dank jullie wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dank je lieve meid....We zijn een team samen....oh nee we zijn inmiddels de dikste online haakmaatjes geworden En dat is het aller positiefst van deze hele gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zo is het!! Elkaar nooit in real life ontmoet maar toch zo'n klik :-)

   Verwijderen
 3. Hallo dames, Ik reageerde al bij Tertia! Ik sluit me helemaal bij Marion aan... ben nu wel effe mijn kleurtjes aan het uitproberen, de nummer van haaknaald en dan tel ik af ... nog 5 nachtjes slapen!!! :D En dan beginnen we en zijn we met een massa mensen aan hetzelfde project bezig! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Tertia en Jolanda. Facebook gebruik is niet, maar inderdaad zijn zo'n negatieve reacties zijn wel verdrietig, en ik wil hier jullie haartelijk danken voor alles dat jullie doen. Persoonlijk, volg ik de Engelse patroon, omdat ik me fijn voel met de Engelse terminologie (waarmee ik haken leerde) maar ik heb gevraagd samen met jullie team te werken want ik weet dat het soms moeielijk wordt tot het einde te gaan, als je alleen bent. (met mijn quilten, heb ik ja al te veel UFO's ! *Ü* )...
  A.U.B. laat uw hart niet huilen, en weet dat wij heel veel zijn die uw werk en initiatief respecteren en bewonderen !
  Nooit willen jullie iedereen contenteren (helaas)... maar zo velen willen gelukkig worden, dank zij jullie !
  Nogmals, beste vrienden, hartelijk bedankt en groeten vanuit mijn kleine dorp in België, en boven alles : GELUKKIG NIEWJAAR !

  XOXOXOXOXO
  NADINE

  PS : pardon voor mijn Nederlands, ik moet oefenen *Ü*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij heb jij minder 'last' van alle negativiteit (of lijk dat maar zo?) Top! Gewoon negeren. Jullie zijn binnen 1 maand tijd bnn'ers geworden, nu weten ook jullie hoe dat voelt, haha. Ik schreef ook al een berichtje bij Tertia. Ik ben namelijk zo blij dat jullie dit doen. Ik kan best een engels patroon lezen, maar ik liep altijd tegen zo veel beren op a voor ik aan een deken begon. Welke wol? Hoeveel wol? Welke kleuren? Welke naald? Hoe ik het wel vol? Enz. Nu heb ik een stok achter de deur en heel veel info. Een aantal die mee doen ken ik ook in het'echt' en de eerste haakdate staat al gepland, daarbij ga ik alles natuurlijk bijhouden op mijn blogje. Dank jullie wel voor dit top idee! Ik wacht geduldig af tot 3 januari!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik volg het nu vanaf hier je blog, ik moet eerlijk bekennen ik heb de keuze gemaakt om niet mee te doen, ik ben aan wat anders bezig, had me wel gezellig aangemeld op FB site om me daar later helaas toch maar weer af te gaan melden, dat ligt niet aan jullie dat ligt puur aan de negatievelingen en weet je soms krijg je dat dat ook al wil je het niet toch onbewust even op je bordje.... ik hoop voor jullie dat je het een plaats kunt gaan geven want heej er zijn er vele ( van mijn blogdinnen die ook meedoen) reuze enthousiast ik volg vanaf hier

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb net een berichtje gepost bij Tertia, vind het jammer van de negatieve reacties!
  Heb me zelf opgegeven omdat ik graag nieuwe dingen maak en met haken ben ik net begonnen, dus het lezen van een patroon vind ik nu nogal moeilijk en zeker in het engels, dus toen ik jullie berichtje op een blog las dacht ik gelijk daar doe ik aan mee dit is mijn kans om het stap voor stap te leren.
  Heb er in ieder geval heel veel zin in, nog wachten op een paar bolletjes en dan gaan we gezellig haken met een groep mensen die het wel leuk vinden en waarderen wat jullie doen!!!
  Groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 8. :-D voilà zie! Nog maar 4 nachtjes slapen! Proeflapje is klaar, haaknaald nummer 3! Alle voorbereidingen zijn gemaakt! Nu enkel nog aftellen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had ook al even op facebook gereageerd en daar geprobeert om zaterdag eeen nieuwe positieve impuls te geven aan deze leuke actie door te vertellen hoe leuk het was om bij de Echtstudio andere haaksters te ontmoeten, elkaar om kleuradvies te vragen terwijl mijn kids te midden tussen die mensen heerlijk languit op de grond hun Eigen kleurtjes zate uit te zoeken.
  Daar kwamen veel leuke positive reacties op terug en ik hoop dat je dat een beetje tot steun geeft dat jullie heel erg leuk en goed bezig zijn.
  Ga gewoon zo door, geniet van de positieve reacties en geniet straks vooral van al die mooie dekens die gehaakt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb bij Terray ook al gereageerd, maar wil tegen ook jou ook zeggen, ik vind het geweldig wat jullie doen!!! Ik wacht vol spanning én geduld tot het 3 januari is om te kunnen beginnen met dit geweldige project!!!!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb me niet opgegeven maar wil wel meedoen. Jammer dat dit op jullie bordje komt . Laat ze maar kletsen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier op de veluwe zeggen we: "Gewoon je eigen kop volgen...anders kun je hem d'r net zo goed afhakken" en beetje cru, maar o zo waar!
  Gewoon doorgaan met jullie mooie initiatief, er zijn genoeg mensen die er wel van genieten zoals jullie het bedoeld hebben en daar doen jullie het toch voor? Succes met het mooie project!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind dit een super leuk project. Er zijn een heleboel enthousiaste mensen die door jullie een deken gaan haken. Daar mogen jullie trots op zijn. Alleen was ik er nooit aan begonnen. Bedankt.
  Jikke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I really hope you will continue with this wonderful project. I am planning to crochet along with you ladies on this wonderful blanket. There will always be those who try to bring discord. I say go ahead with your wonderful and fun idea. If you do please add my name to the blog list as I want to be a part of your crochet along.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. het is echt geweldig wat jullie doen! een topidee!! laten we het positief houden!! er zijn mensen die dit willen meedoen gewoon omdat het leuk is en gewoon omdat ze houden van haken en mensen :) ik vind het in elk geval een superinitiatief!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Jolanda, vrijdag promoot ik jullie fantastische initiatief op mijn blog. Niet dat het nodig is...
  Complimenten voor dit superleuke idee. Héél véél plezier bij de voorbereiding en bewaar de positieve opmerkingen in je hart!
  Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ook hier een reactie neerzetten.
  Super bedankt voor jullie initiatief. Wilde niet mee doen, maar ben toch om. Vanmiddag Catania katoen besteld.
  Goede jaarwisseling en tot vrijdag.
  Groetjes, IngridR

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Allereerst de beste wensen voor een fijn & creatief 2014!
  Dankzij mijn lieve blogdinnen Tineke Bolleboom en Moos Moosies heb ik dit project terug kunnen vinden...en wil graag via FB meedoen.
  Heb hier al een verzoekje voor gestuurd...tja en verder vind ik het super dat jullie dit zo organiseren, ben er blij mee! Nu hoef ik niet zelf te vertalen...en het lijkt me heel leuk om te zien hoe anderen het doen. Ik kan wel haken, bloemetjes enzo niet al te ingewikkeld, maar dit is de 1e keer dat ik aan een groot project ga meedoen...
  Groetjes,
  Letty/Elle-Bee

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Beste Tertia en Jolanda , ten eerst een heel goed en creatief jaar gewenst !
  Het is geweldig dat jullie zoveel werk willen doen met vertalen en stap voor stap uitleg. Het wordt mijn eerste grote project , dankzij jullie inzet , doe ik mee. Heel leuk om ook de vorderingen te kunnen volgen van andere haaksters. Iedereen succes !!
  Dank jullie wel en groeten Jowilleke !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik schrok ff toen ik dit las, jammer van die reacties, maar ik ben heeeeeeeeeeel blij met de nederlandse versie, want versta geen engelse patronen, daarom doe ik ook graag mee met deze crochet along, vind ik heel leuk dat jullie dit willen organiseren! vooral DANK JE WEL om zo'n prachtig project te durven en willen starten, dus laat je niet ontmoedigen door sommigen... ik kan haast niet wachten tot morgen..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind het een super leuk project, en als beginnende haakster vind ik het super dat het in het nederlands is. Zo alleen nooit aan zo iets druven beginnen. Op die manier leer ik nieuwe steken bij en heb ik ook de tijd om het opnieuw te doen als het niet direct lukt. En door jullie project heb ik gisteren ook eens de granny spuare geprobeerd, en na enkele keren opnieuw te beginnen is deze gelukt.
  DANK U WEL DAARVOOOR

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind jullie initiatief super leuk! Ik gaf zelf ooit haaklessen aan volwassenen en weet hoe moeilijk het is om die engelse of amerikaanse termen telkens te gebruiken. Die vertaling naar het Nederlands is een "SUPER" idee. Ik haak alvast mee op jullie tempo, want dit is een haalbare kaart voor mij - omdat de kracht in mijn spieren niet meer erg groot is. Ik wil altijd nog handwerken en deze uitdaging spreekt mij écht aan! Alvast héééél erg bedankt aan jullie beiden voor al de moeite. Ik ben zéker dat héél veel haaksters dit wel apprecieren! TinA

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jolanda en Tertia
  Er zijn altijd mensen die het voor een ander verpesten. Deze mensen hebben waarschijnlijk zelf ergens last of zij hebben een probleem. Ga jezelf maar na, als je je om een of andere reden noet goed voelt, bekijk je de wereld met sombere, of misschien wel boze ogen. Ik hoop dat jullie dit naast je neer kunt leggen, want het is gewoon geweldig leuk voor ons blogsters/haakliefhebsters dat jullie deze moeite doen. Dank jullie wel!
  Ik heb mijn eerste streep jes al af...
  Geniet van je succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik lees dit bericht nu pas. Ik heb me ook aangemeld op FB, maar kijk daar eigenlijk bijna niet. Hier volg ik alles van de CAL. Helaas zijn er nu altijd van die mensen die niet positief kunnen zijn en er wel wat over te drammen hebben, omdat het niet volgens hun zin gaat. Heel erg jammer, maar precies zoals Tertia al zei "Jullie doen het voor mensen die niet goed in Engels zijn of moeite hebben met het lezen van een Engels patroon" Ik ben er daar één van en ben dat ook heel blij dat ik op deze manier toch zo'n leuke deken kan maken. Ik ben nog niet eens echt begonnen (mijn wolletjes zijn er nog steeds niet, één kleur is niet op voorraad en ik wil toch echt die kleur), maar ben jullie nu al dankbaar voor dit leuke idee. Hopelijk kunnen jullie die vervelende reactie een beetje naast jullie neerleggen, want vele bloggers (die ik lees) vinden het wel een heeeeel erge leuke actie van jullie.
  Liefs Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hier even een hart onder de riem. Ik ben vorig jaar begonnen met haken en heb tot nu toe enkel poppen gehaakt, met meestal enkel vasten, stokjes of halve stokjes. Ik heb wel vaker geprobeerd om andere projecten onder handen te nemen, zoals omslagcapes etc. maar ben daar nooit tevreden over. Dus dan haal ik het maar weer uit. Deze deken is voor mij een super manier om begeleid iets nieuws te proberen en ook te controleren of ik het eigenlijk wel goed doe. Dus dank je, voor de moeite die jullie hiervoor doen. Ik ben er echt blij mee.

  Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoewel ik geen blog meer heb, ben ik ook aangestoken door jullie! En wordt het helemaal een hype, de familieleden worden er al helemaal moe van. Nee he mam ... Ik vind het een prima tempo, kan er dan nog mooi wat bij doen, afmaken of zoiets. En laat je niet ontmoedigen! Door jullie zijn er wel (ook van de Engelse versie, aangestoken!) Zo moet je het maar bekijken. Door jullie hebben ze wel deze pagina ontdekt!! En de wolwinkels zijn jullie dankbaar, dat ze nog in leven zijn!! Dus ga vooral door. Misschien volgend jaar weer een groots idee? Groet'n Monica, vrouwe Papenborg

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goede morgen,
  Ik ben op het idee gebracht door een vriendin . Net wat voor jou..En ja daar had ze gelijk in. Afgelopen maandag aangemeld en een inhaalslag gemaakt. Nu snuister ik even door jullie site en zie dit bericht. Schrok me werkelijk een hoedje..Wat zijn mensen toch instaat om iets te verpesten. Houd moed het is gewoon geweldig ! Laat je niet opschrokken door degene die waarchijnlijk verschrikkelijk JAROERS zijn. Gelukkig is de groep die het leuk meedoen veeeeeeel groter.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
Thanks for visiting my blog and I love it when you leave a message!