Crochet Along 2015

dinsdag 29 april 2008

Ineens.......

Deze Lo heb ik een hele tijd geleden gemaakt maar hij past prima in de challenge op thecreativebuzz . Maak een LO met een mooie journaling.Journaling:
Ineens ben je groot geworden.
Het lijkt nog maar pas geleden dat ik met je aan de hand naar de basisschool ging.
Nu ben je een lange slungel van 1,81m, bijna 13 jaar oud. Al een paar centimeter langer dan ik en bijna net zo lang als je vader. Droeg je vorig jaar op de basisschool alleen bruine en khaki-kleurige katoenen broeken, nu is het alleen spijkerbroeken wat er in de kast (en de was) ligt. Binnenkort moeten we weer op zoek naar nieuwe t-shirts want ik zag al weer dat ze te klein gingen worden. En, o ja, sportschoenen wil je dan ook , als gewone schoenen. Mijn oude mobieltje gaat elke dag mee naar school, maar je hebt al gezegd dat je voor je verjaardag een andere wil, een moderne.
Je hebt inmiddels ook al de baard in de keel, soms slaat je stem over als je in je enthousiasme een beetje snel en hard praat of moet lachen.
Alles aan je lichaam verandert zo langzamerhand. Je armen en benen worden langer, je handen groter en ook aan je kracht merk ik dat er veel veranderd. Een zware doos of krat til je zonder veel moeite op. Ook steken er af en toe wat jeugdpuistjes de kop op.
Echte puber”dingen” blijven nog uit. Af en toe ben je wel eens dwars of heb je een weerwoord als je vader of ik iets zeggen, maar over het algemeen mogen we nog niet klagen.
Nu je naar de brugklas gaat is niet alleen jouw leven veranderd, maar ook dat van ons. Je bent niet meer iedere lunchpauze thuis om even te vertellen hoe het was op school, je komt nu halverwege de middag thuis. Dan drink je even wat, zegt een paar woorden en gaat aan je huiswerk beginnen. Nu valt dat nog wel mee en ben je vaak in een half uur klaar, en dat noem je dan “ik heb veel huiswerk”. Nou vent... dat zal nog wel eens veranderen.
Ik bewonder de manier waarop je onbevangen naar de brugklas gaat. Al vanaf de eerste dag ga je met veel plezier. Jij, die in mijn ogen zo verlegen is en niet zomaar ergens op af stapt. “Iedereen vindt het eng, mam”, zeg je. “Voor iedereen is het toch vreemd naar een andere school te gaan”.
Vooralsnog lijkt het erop dat je je draai al hebt gevonden op school. Je hebt het er naar je zin en ik heb eigenlijk nog geen vervelende verhalen gehoord. Ik hoop dat het zo door blijft gaan.
Werner, ik ben trots op je.
Mamma, sept. 2006

Inmiddels is mijn (oudste) zoon 14 1/2 jaar en langer dan 1.90m.

4 opmerkingen:

 1. Zo! Jij gaat lekker met dat vele scrappen en wat is dit een prachtige waardevolle journaling en layout! en als ik het zo lees is blijkbaar de ene 13jarige de andere nog niet want die van mij is nu met z´n 13 jaar en 3 maanden weliswaar flink aan het puberen maar verder nog een kind qua lengte enzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk en herkenbaar verhaal!! Leuk dat je mee hebt gedaan!
  Birgit
  (www.thecreativebuzz.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke layout, en mooie journaling. Heel herkenbaar met mijn bijna 13-jarige brugsmurf-dochter. (-;

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
Thanks for visiting my blog and I love it when you leave a message!