Crochet Along 2015

vrijdag 17 oktober 2014

Extraatje... om het wachten te verzachten;)

Op de groep "Dutch Crochet, a Granny a day 2013" hebben we een granny-project.
Elke week krijgt men 1 of 2 granny's om te haken.

Om het wachten op de rand van de deken wat te verzachten geef ik 
nu één van de patronen ook prijs op mijn blog.
Misschien leuk om te haken tijdens het wachten.....

Ik haak heel graag granny's en om de naam van de groep eer aan te doen 
hebben we dit projectje bedacht.

Ik zoek een leuke (vind ik dan hè) granny op, vertaal, haak en fotografeer het 
en maak er een Nederlandse beschrijving van.
De beschrijving wordt dan nog gecontroleerd door Helanda, en soms ook nog door Sonja.

Als men de granny's haakt kan je er evt, een deken van maken.

Inmiddels ziet een deel van mijn granny's er zó uit:Nou...... Daar gaat ie dan.....

A Granny a Week vierkant 54 Chrysanthemum

Lees, voor je gaat beginnen de beschrijving goed door. Volg daarna stap-voor-stap de aanwijzingen. Kijk ook goed naar de foto’s. Misschien staat iets niet duidelijk beschreven maar kun je aan de hand van de foto’s toch verder. Wij proberen de patronen zo duidelijk mogelijk te beschrijven maar een foutje kan er zo maar ingeslopen zijn. Veel succes!

Cluster: Haak het benodigd aantal stokjes in 1x af.

Haak 5 lossen en sluit de toer met een halve vaste tot een ring.

Toer 1: 3 lossen (=1 stokje)  en 15 stokjes in de ring.
Toer 2: 3 lossen, 2 stokjes in volgende steek (15x), stokje in dezelfde steek als de 3 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse. (32 stokjes).


Toer 3: 3 lossen (1 stokje in volgende steek, 2 stokjes in volgende steek) 15x. Stokje in laatste steek, 1 stokje in dezelfde steek als de 3 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse (48 stokjes)


Toer 4: 3 lossen, (1 stokje in elk van de volgende 2 steken, 2 stokjes in de volgende steek) 15x. Stokje in de elk van de volgende 2 steken, 1 stokje in dezelfde steek als de 3 lossen. Sluit de toer met een halve vaste. 64 stokjes, Hecht af.


Toer 5: Hecht aan op een stokje. 2 losse, cluster van 3 stokjes in dezelfde steek. (4 lossen, sla 3 st over, cluster van 4 stokjes) 15x. 4 lossen, sla 3 st over. Sluit de toer met een halve vaste in de 1e cluster. (80 stokjes). Hecht af.


Toer 6: Hecht aan in een 4-lossenruimte. 6 lossen (2 dubbele stokjes, 1 stokje) in dezelfde lossenruimte, *(2 stokjes, 3 halve stokjes) in volgende 4-lossenruimte, 5 vaste in volgende 4-lossenruimte, (3 halve stokjes, 2 stokjes) in volgende lossenruimte, (1 stokje, 2 dubbele stokjes, 2 lossen, 2 dubbele stokjes, 1 stokje) in volgende lossenruimte. * herhaal van * tot * nog 3x en eindig de laatste herhaling met (1 stokje, 1 dubbel stokje) in de 1e lossenruimte. Sluit de toer met een halve vaste in de 4e losse. (21 steken aan elke kant)


Toer 7:  Ga met halve vaste naar de 2-lossenruimte. 5 lossen, 2 stokjes in dezelfde 2-lossenruimte. *1 stokje in elk van de volgende 21 steken, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de 2-lossenruimte. * herhaal van * tot * en eindig de laatste herhaling met 1 stokje in de eerste lossenruimte. Sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse. 25 steken aan elke kant. Hecht af.

Deze granny is zó ook al leuk, maar met een gehaakte bloem erop is ie nóg leuker.
De door mij gebruikte bloem is de bloem van vierkant 14 ;)


Voor wie liever een teltekening heeft....


en de link naar een engelstalig patroonEnthousiast geworden??...... Veel meer granny's zijn te vinden op de facebook-groep.

1 opmerking:

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
Thanks for visiting my blog and I love it when you leave a message!